Fläsket brinner

Det är sensommarkvällar nu och det luktar tändvätska och matos. Det grillas kött, fisk och korv. Affärerna är överfyllda med speciella grilltomater och grillmajskolvar. Kött som börjar bli gammal fräschas upp och  förädlas med olika oljor och kryddor i butikerna och säljs. Engångsgrillar efterfrågas likt julpynt under julveckan.

Det finns mycket gott att grilla. Stora flintastekar, grovt skurna skinkbitar, var enormt populärt för ett antal år sedan. Det finns fortfarande dessa klumpiga fläskköttbitar på vissa affärer. En engångsgrill och flintastek är ingen bra kombination. Glöden brukar hinna kallna innan flintasteken är klar. Annars är fläskkött underbart att äta. Tunt skurna rimsaltade fläskskivor är fantastiskt att grilla. det går fort och det är enkelt. Men se upp! Flottet från fläsket  har en tendens att börja brinna. Har man otur blir det nästan eldsvåda och bara svarta kolbitar kvar på grillen.

Se inte så glad  ut! Snart ligger du på grillen!

Se inte så glad ut! Snart ligger du på grillen!

Här kommer ett tips som är enkelt och gott: värm tunnbröd en stund. Lägg i några ostskivor och nygrillat fläsk. Rulla ihop brödet och smaska.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>