Smörgåstårta

Igår var det dags igen att äta smörgåstårta. Bröd varvat med ost, skinka, leverpastej, bostongurka och lite annat oidentifierat klet skottades in i munnen. Inte hann jag titta på den vackra garneringen med svart kaviar, ägg, räkor, gurka, tomater, dill och citronskivor.  Egentligen borde man sitta en stund och låta ögonen fängslas och hjärnan njuta innan man äter denna festmåltid.  Smörgåstårta är gott och passar utmärkt att bjuda på vid kalas eller när man vill trösta sig med något utöver det vanliga. Nuförtiden äter jag inte denna läckerhet så ofta. Annat var det på 1980-talet då jag ofta på lördagskvällar avnjöt den kaloririka måltiden. Det är roligt att smörgåstårtan fortfarande är populär. I och för sig har den inte funnits så länge. Den lanserades först år 1965 av konditor Gunnar Sjödahl. Sedan år 2012 firas smörgåstårtans dag årligen den 13 november. Så då får man väl njuta igen.

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Smörgåstårta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>