Naturism. vad är det?

Naturism vad är det och naturist vad utmärker en sådan? Runt 40 ggr har jag svarat på frågan genom åren i olika tidningar, mängder av radiointervjuer och flera gånger i tv. I år har jag hittills svarat på frågorna kring naturism två gånger i media. Varje gång har jag svarat lite olika. Eller också har mycket av det jag sagt redigerats och klippts bort. Men ungefär samma svar har det alltid blivit.  Fortsätt att läsa detta, ha tålamod, för jag ska försöka förklara naturism och naturist. Jag levde hela somrar på Rullsands naturistcamping under drygt 20 år. Ständigt naken var jag  när vädret tillät . Jag solade, badade, genomförde vardagssysslor och skötte mitt ordförandeskap i vår naturistförening. Gemensamt för alla som bodde på campingen var nakenheten. Just så är det på samtliga nakencampingar. Grundidén inom naturiströrelsen är att alla ska trivas, vuxna och barn umgås på ett otvunget sätt. Gemensam nakenhet men om någon tillfälligtvis  inte är  bekväm i sin nakenhet skall  denna person inte tvingas ta av sig kläderna.  För vissa räcker det med att springa runt nakna och sitta hos husvagnsgrannen och dricka kaffe och äta bullar. Den enda motion de får, är när de borstar bort brödsmulorna från sina feta magar.  Men naturism är inte bara praktiserandet av gemensam nakenhet och kafferep. Det är också en kärleksfull inställning till, och i harmoni med, vår vackra natur. Att vara naturist innebär att du är naken därför att du tycker om det och ser fördelarna med att sola och bada utan kläder. Hela kroppen nås av solens strålar och du slipper ligga i våta textilier. Viktigt för en äkta naturist är också att vara återhållsam med alkohol och tobak och sköta om kroppen med daglig motion.

Naken, i harmoni med naturen.

Naken, i harmoni med naturen.

Ingen journalist är speciellt intresserad av långa utlägg. De flesta murvlar frågar istället: ” förekommer det mycket sex eller ”hur gör man om man får stånd på en nudiststrand”. Jag återkommer i min blogg angående dessa frågor.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>