Pensionärer måste få kosta

Nu tycker jag det är dags att tänka på alla pensionärer. Regeringen pratar om fattiga och utsatta grupper. Men några ordentliga förbättringar för landets åldringar görs inte. Den orättvisa pensionärsskatten måste tas bort omedelbart. Den ska slopas helt och inte med en fjuttig femtiolapp. Enligt regeringen handlar det om kostnader på cirka 10 miljarder att ta bort pensionärsskatten och statens finanser tillåter inte det. Jag vet att man inte får prata om kostnaden för invandringen. Det är, säger många, fattiga och utsatta som kommer hit. Dock vet de flesta att flera hundra miljarder läggs varje år på nytillkomna. Enbart för ensamkommande barn är summan runt 15 miljarder. Detta är siffror som det tvistas om. Det kan vara mera eller mindre. Men att det kostar det kan vi slå fast. Ofta läser jag inlägg i stil med: ”Invandringen måste få kosta”. Precis så verkar det som vår regering också tycker. Men okej då, låt det kosta. Vänsterrörelsens starkaste argument verkar vara; ”Man ska inte ställa grupper mot varandra”. Men det är ju precis det som blir följden, och så som regeringen gör, när pensionärer diskrimineras. Det är så, åter igen understryker jag detta, att många av våra pensionärer också är fattiga och utsatta och inte har ekonomi att betala en straffskatt bara för att ålderdomen infunnet sig. Det är ju fullständigt sjukt att behöva betala högre skatt på pension än på arbetsinkomst. Dessutom är det så att pensionen är en uppskjuten lön.

Bostadstillägget för pensionärer måste också höjas. Reglerna är att bostadstillägg enbart betalas på en hyra upp till 5000 kronor. Det är svårt att hitta en hyreslägenhet för den summan, speciellt i storstäderna. En höjning till 7000 kronor som bostadstillägget skulle baseras på vore rimligt. Det vore en stor hjälp till många ensamboende pensionärer. En viktig prioritering borde också vara att låta alla pensionärer få fri tandvård. Även glasögon borde vara gratis att införskaffa. Tillgång och ekonomisk hjälp till motionsanläggningar borde också vara självklart för alla äldre.

Fest måltid med porslinskatt o strömming

Festmåltid med porslinskatt och prisnedsatt strömming

Under en period pratades det om att pensionärer inte ha råd att äta bra mat. De delade därför en burk kattmat, eller några prisnedsatta gårdagsströmmingar med sin katt. Tyvärr är det så idag, att de sämst ställda pensionärerna inte har råd att gå till tandläkaren, inte har råd att skaffa glasögon och inte har råd att besöka simhallen. Olyckligtvis har också kattmaten blivit dyr. Därför tillåter inte ekonomin att ens äta den födan och det är således för dyrt att också försörja en  levande och viktig vän, en tillgiven misse. Jag säger: ”Pensionärer måste få kosta”.

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>