Stavgång är utmärkt träning

En person frågade mig om jag motionerat något idag. Jag svarade att jag kört stavgång i en timme. Personen skrattade till och tyckte att det där med stavgång är inget som räknas och inte ett givande motionspass. Det kanske är en allmän uppfattning att stavgång inte ger högintensiv träning och att det bara är äldre som softar fram med stavarna. Men tar man i ordentligt och går i uppförsbackar kan jag garantera att man flåsar och att svetten lackar i pannan..

IMG_2150

Jag har en favoritbacke i närheten där jag bor. Om jag tar långa kliv och trycker ifrån med stavarna höjs min puls rejält. I sakta mak tar jag mig utför och önskar ofta att jag vore en hök med härliga segelvingar. Pulsen hinner sjunka innan det är dags att likt skogens konung älga upp igen. Efter tio gånger är jag rejält trött. Jag anser att detta är bra intervallövningar. Hela kroppen aktiveras och visst förbättras konditionen. Ytterligare en vinst är att det ger en bra träning inför skidsäsongen.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>