Pannkakor är bra träningsmat

Goda och matiga smörgåsar som picknickmat är vanligt förekommande. Det fungerar på badstranden eller vid skogspromenaden. Men jag tycker att det är enklare att göra baconpannkakor. Det är gott och ger en bra mättnadskänsla. Vid långa vandringar eller vid flera timmars skidåkning är det perfekt mat.

Till fyra pannkakor brukar jag ta runt 200 gram bacon som jag delar i småbitar. Sedan steker jag baconet utan att det blir knaprigt. Smeten till pannkakorna är jag inte så noga med hur jag blandar. Om det finns en skvätt mjölk i kylskåpet tar jag den. Annars tycker jag det går lika bra med vatten. Eller en blandning med mjölk och vatten. Kanske hittar jag lite undangömd grädde också som jag häller i. Jag snålar varken på äggen eller på smöret. Sedan är det bara att ha i lagom med mjöl och vispa runt lite. Och vips, så är smeten redo för stekpannan. Jag lägger i en del bacon och häller på lite smet. Efter en stund vänder jag det som snart blir en pannkaka. Lite osigt och kletigt i köket blir det när jag håller på. Pannkakorna får också lite olika tjocklekar.

IMG_2226

Ingredienser: Naken-Jannes baconpannkakor.

IMG_2228

 

Om jag har varit i blåbärsskogen gör jag en söt och mumsig sylt. Men hallonsylt är också ljuvligt gott. Det är ju nödvändigt att fylla på med energi och fett när man tränar, så några sådana här pannkakor kommer man långt på.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>