Semmeldagen 2016

Idag, den 9 februari, är det semmeldagen. Lyxbullen med mandelmassa och grädde kallas ju också fastlagsbulle. Den kristna fastan börjar imorgon och pågår till påskdagen. Förr i tiden åt man fastlagsbullar just dagarna innan fastan. Nuförtiden slafsar vi i oss många mumsiga semlor under flera veckor.

Visst är det gott med semlor! Jag tycker att det är bäst  att göra själv. Då vet jag vad som finns i. Bullarna ska gröpas ur ordentligt och fyllas med massor av mandelmassa. Det är hur lätt som helst att göra egen mandelmassa av sötmandel  och vaniljsocker. Man behöver inte tillsätta en mängd olika E-nummer. E 12. E 27, E 4 och allt vad de skumma tillsatserna heter. Massor med äkta grädde ska man unna sig på semlan. Locket ska bara vara en liten tillklippt trekant som pudras med florsocker.

Inte behöver det vara en tisdag som man äter de här fettbomberna. Nejdå, vill man söta till sig någon annan dag går det alldeles utmärkt. En eller två smaskiga semlor smakar extra gott efter ett par timmars motionspass.

Belöning efter ett långt motionspass.

Belöning efter ett långt motionspass.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>