Skidåkning, inte bara för Vasalöpare

Oj, vad jag blev förvånad och glad häromdagen när jag såg att det lades ut snö på Studenternas idrottsplats  i Uppsala. Är det sant, trodde inte mina ögon. Jodå, det är sant! Det är ihopskrapad  is från bandyplanerna som lagts ut runt löparbanan. Jag pratade med killarna som preparerade skidspåret. De berättade att de inte hade någon erfarenhet än av sådant här. Men jag tycker, att det efter omständigheterna, med regn och varmgrader, blev riktigt bra.

Igår eftermiddag och kväll var vi flera skidsugna personer som åkte runt, varv efter varv, på den 400 meter långa och platta banan. Toppenbra träning inför Vasaloppet naturligtvis, eftersom man kan träna stakning.  Det är klart att man helst ska vara nördig skidentusiast för att tycka att det är underbart kul. Men skidintresset är otroligt stort i hela landet och även i Uppsala. Därför är det enormt glädjande, att det som skrapas av från isen används på det här sättet. Man behöver inte träna med sikte på  Vasan. Skidåkning är bra motion för alla. Många muskler i kroppen får arbeta. Jag är övertygad om, att det till helgen, när de efterlängtade kallgraderna anländer, kommer många Uppsalabor att skida runt på Studenternas.,

På ett antal platser i landet har man konstsnöspår och nedgrävda kylslingor i marken. En önskedröm finns hos många personer att Uppsala får en sådan anläggning. Investeringskostnaden är definitivt inte så hög som exempelvis kostnaderna för de hallar som kommunen byggt. Driftskostnaderna för hallarna är också höga. Ett konstfruset skidspår som är avgiftsbelagt finansierar sig självt. Sedan kan ju en diskussion förstås föras, om kommunen även ska stå för driftskostnaderna. Motion ger ju enorma hälsovinster och välbefinnande.

Men som sagt, jag och många med mig. är väldigt glada för den skidåkning vi kan få. Tummen upp för skidspåret på Studenternas och en förhoppning om att snön snart ska vräka ned. En meter snö vore kalas. Tänk vilka underbara skidspår vi skulle få i skogsmiljö! Skidåkning är en stor sport och en motionsform för alla, inte bara för Vasalöpare!

 

 

Skidspår i Uppsala...oh lalala

Skidspår i Uppsala…oh lalala

Studenternas, Uppsala

Studenternas, IP, i Uppsala

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>