Utrustning inför Vasaloppet

Nu är det bara 19 dagar kvar till Vasaloppet, och tankarna har kommit, att jag måste se över min utrustning. Några större förändringar och nyinköp ska jag absolut inte göra nu. Det gäller bara att tvätta kalsongerna och lappa skidhandskarna. Pjäxorna gör sin tredje säsong och börjar bli riktigt slitna, men de är väl inkörda och har gett många skavsår och tio blånaglar. Att skaffa nya pjäxor och få nya skavsår är dumt. Vad gäller naglarna får jag byta ut dem innan vandringssäsongen. Skidorna har några repor i belagen, men fungerar ändå utsökt för mig som inte har några större ambitioner, om att sätta personligt på Vasaloppet. Mina stavar har kämpat många mil och jag hade funderingar på att köpa nya. Men jag har nöjt mig med att byta ut handremmarna. Detta var absolut nödvändigt eftersom kardborrebanden inte satte fast längre. Jag borde ha bytt ut dessa redan i början av den här säsongen. Under de sista träningspassen har jag svurit över att de släppt ideligen. Efter några stavtag fick jag försöka få fast den slitna kardborren. När gårdagens stakträningspass, på dryga milen, var genomfört beslutade jag mig för att fixa till handremmarna.

Jag tänkte gå till någon sportaffär för att försöka hitta nya handremmar. Men precis när jag tagit på mig ytterkläderna, kom jag på att jag hade ett par stavar som jag oturligt nog bröt när jag åkte rullskidor i somras. Handremmarna på de avbrutna stavarna, som bara använts ett par gånger, passade trots ett annat märke än mina vinterstavar. Egentligen borde jag också byta ut stavarnas handtag. Korkarna är slitna. Men jag nöjer mig med att linda lite eltejp runt dem.

Ok, då är utrustningen check. Hoppas att det inte händer något med den innan Vasaloppet!

Lite pillrigt. men väldigt enkelt.

                 Pillrigt. men väldigt enkelt.

Perfekt, lite eltejp på det slitna bara...

       Perfekt, lite eltejp på det slitna bara…

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>