1 dag till Vasaloppet

Nu är det bara en dag kvar till Vasaloppet. Eller egentligen, är det bara kvällen och natten kvar innan det är dags. En underbar stämning är det i mässtältet i Mora. Full fart i,  ”tomteverkstaden”, skidvallningen. Massvis med personer köar för att få skidorna körbara. Ett hundratal duktiga vallningsexperter arbetar.

Nummerlappen är hämtad liksom presenten, en mössa, från Axa Sports Club. Magen är fylld med massvis av pasta. Nu är det dags att vila några imagetimmar. Uppstigning sker klockan 02:30.

Mycket kan hända i loppet.  Tyvärr kan det uppstå strul även före.  Busstransporten till  Sälen och hålla rätt på alla prylar måste klaffa. I fjol var jag på plats men det var inte mina skidor. Vad hände när jag åkte ett motionslopp för ett par veckor sedan. Jo, långt innan starttid var jag förberedd. Men tio minuter innan start var jag tvungen  att uppsöka en buske.  Sedan blev det språngmarsch mot starten. Men, elände,  inga skidhandskar. Jag letade o virrade  runt en stund. När jag uppsökte busken för att kasta vatten då kastade jag även handskarna. Lite krångel hör liksom till för mig. Men det brukar alltid lösa sig. Jag ska inte glömma något och inte tappa något. Kanske bara tappa några kilo i vikt under loppet!

 

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>