10 dagar efter Vasaloppet

Nu har det gått 10 dagar sedan Vasaloppet. Det är också nästan ett år kvar till nästa Vasalopp. I söndags åkte jag ett långpass i skidspåren i Högbo. Igår blev det en långvandring i Uppsalas snöfria natur. Jag tror inte att jag någonsin varit med om en vinter som varit så snöfattig som i år. År 2014 var det en mycket dålig vinter. Förra året var det ändå sämre med kyla och snö. Den här vintern blev den sämsta. Några decimeter snö hade vi i Uppsala under endast knappt två veckor. Men, man vet aldrig. Kanske kommer vintern i april med köldgrader och massvis med snö.

Jag har inte ställt undan skidorna ännu. Min förhoppning är att det ska gå att åka lite till den här säsongen. Men idag är det 10 grader varmt ute. Fåglarna kvittrar och tror det är vår. Jag ser några löpare som springer i kortärmat och shorts. Solen skiner från en klarblå himmel och snödropparna spirar. Det är otroligt vackert i naturen. Men jag hoppas att vit- och blåsipporna väntar ett tag med att blomma. Det vore trevligt om snödropparna också kunde täckas av mängder av snöflingor.

Snödroppar

Snöflingor

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>