Dokusåpan ”Farmen”

Dokusåpan ”Farmen 2016″ lider mot sitt slut. På söndag ska en person få 500 000 kr. Årets upplaga tycker jag är mycket tam och ointressant. Trots detta har jag sett nästan alla avsnitt. Produktionsteamet är ändå enormt skickliga på att försöka få till programmen så de går att se på. Filmmaterial finns det gott om. Cirka 15 timmar film görs varje dag. Det som kommer i TV är 23 minuter. Många ord sägs av deltagarna och händelser sker som aldrig visas. Det ska givetvis finnas en röd tråd. När deltagarna inte riktigt bjuder på sig själva kan man skåda produktionsteamets kreativitet.  Några exempel på detta är; kattungar som  lekar, kor som släpper en blaja eller två skalbaggar som kopulerar för att förstärka något som sägs eller görs av en deltagare.

År 2003 deltog jag i dokusåpan ”Farmen” som spelades in på ett gammalt torp några mil utanför Hedemora. Det var ett roligt äventyr som jag för alltid kommer att bära med mig. Många personer har frågat mig vad det är för regler i ”Farmen”. Något svar har jag inte, därför att reglerna ändras hela tiden för att passa in. Förra året valdes en deltagare vecka efter vecka till ”Storbonde”. I år är det nya regler och ”storbonde” kan en person bara vara två gånger i rad. En bra regeländring eftersom det inte alls var kul med samma ”storbonde” flera veckor i rad. En del av oss som deltagit i såpan tidigare anade att ”storbondetiteln” var köpt.

Ibland är det läggmatcher och rätt som det är, ordnar produktionen en utslagstävling. Allt anpassas för att det ska bli bra TV. När jag deltog brydde jag mig aldrig i, att det inte fanns några exakta regler.  När jag tävlade i en tvekamp var jag skadad i höger hand och i ryggen. Tvekampen gick ut på, att vi som kämpade, höll i  ett rep i varsin ände. Det gällde att dra motståndaren så man kunde fånga tre hästskor för att vinna. För mig var detta fullständigt omöjligt med bara en frisk hand och smärtan i ryggen. Jag beslutade mig därför, att lägga mig ned och ta stöd mot pålen som delade tävlingsarenan. Min plan var att ligga där tills min motståndare skulle tröttna och släppa repet. Då skulle jag enkelt kunna fånga hästskorna. Men plötsligt ändrades reglerna och tvekampen avgjordes på ett annat sätt. Jag var chanslös men det gjorde inget. Men om reglerna inte ändrats hade jag kunnat legat kvar där än idag. Jag ger aldrig upp och tänk vilken bra TV det hade blivit om det i dagarna, 13 år senare, skulle avgöras för att min motståndare äntligen hade tröttnat och givit upp.

Alla som deltagit i ”Farmen” genom åren har säkerligen både dåliga och bra minnen. För min del är det bara roliga minnen. Allt var bara på skoj. Jag kunde aldrig ta det hela med allvar. Än idag kan jag skratta för mig själv när vi gjorde en massa tokiga upptåg. ”Farmen” Sommaren 2003 och även tiden jag deltog i ”Farmen Sydafrika” vid julen samma år, bär jag med mig med stor glädje! Stundtals tänker jag på andra deltagare och på vilken bra TV vi gjorde tillsammans! Vi hade också skyhöga tittarsiffror.

Här låg jag bra

      Här låg jag bra

 

Lite nya upptåg

                              Lite nya upptåg

Jultomte "Farmen Sydafrika"

Jultomte ”Farmen Sydafrika”

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>