Vasaloppet 2017

Japp, då har jag anmält mig och betalat startavgiften till 2017-års 90 kilometersrunda mellan Sälen och Mora. Jag kommer att åka öppet spår måndag. Visserligen hade jag kunnat anmäla mig till Vasaloppet eftersom jag numera omfattas av lojalitetsprogrammet. Det innebär att när man åkt tre 90-kilomerslopp under de senaste sex åren har man förtur att köpa en biljett till Vasaloppet. Jag har ju åkt ett Vasalopp och två öppna spår söndag.

Jag ser redan fram mot att få åka öppet spår måndag. Det är inte samma trängsel och om jag har riktig tur kanske det finns hyfsade skidspår också. Stämningen är densamma i öppet spår som i Vasaloppet. Blåbärssoppan är lika god och funktionärerna är lika trevliga.

Boendet är också redan bokat. Det som återstår är, att fixa resan mellan Uppsala och Mora och mellan Mora och Sälen. Även vallningen av skidorna ska ordnas. Men det får bero ett tag. :) Ja just ja, en viktig detalj. Den kontinuerliga träningen får lov att fortsätta.

Visst skulle jag kunna åka även Vasaloppet 2017. Men jag vill aldrig mera stå längst bak i startled 10. Tänk om jag fick en sponsorplats och fick starta i de främre leden. Det kan jag drömma och skoja om förstås. Men självklart kommer det aldrig att ske. Om jag ska få en bättre startposition måste jag göra mig förtjänt av den, genom att åka fort i ett seedningsgrundande lopp.

Inbromsning vid målgång 2016. Snart dags att accelerera igen

     Inbromsning vid målgång 2016. Snart dags att accelerera igen :)

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>