Sill och snaps till sista april

Då är sillen inlagd och snapsen framme på bordet. Med sill och tillbehören ost, bröd och potatis ska våren hälsas välkommen. En liten snaps blir man inte uppkäftig av. För att garantera att det bara blir lite, lite alkohol till lunchen i morgon, serveras ”Gammeldansk”. Den spriten är speciell och ganska bitter och därför blir det bara sisådär 2 cl att gurgla matstrupen med.

Sillens lag är gjord på 1 dl ättikssprit, 3 dl vatten och 4 dl socker. Sedan är det extra med ättika och extra mycket socker. Det extra görs ”för ”trollen”, alltså efter behag. Sillen ska vara riktigt söt och skuren i tunna bitar.

IMG_2699

                                                                           Dags för valborgslunch snart!

 

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Sill och snaps till sista april

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>