Vandring i Älvkarleby

Norduppländska Älvkarleby och trakterna däromkring är otroligt vackra områden att vandra i. Från Marma går Upplandsleden längs Dalälven upp till Älvkarleby och Laxön. Den stålkonstruerade och gungande hängbron över älven ger en extra krydda på vandringen. Har man tur får man vara åskådare när en fiskare fångar en lax. En utsökt buffé, husmanskost, serveras på fiskecampingen i Älvkarleby. Ett perfekt stopp efter cirka 15 kilometers knallande.

IMG_2762

                      Fjärde portionen med mat på väg till magen. Sedan blev det två bakelser!

 

Ledmarkering med orange färg runt träd.

Ledmarkering med orange färg runt ett  träd.

IMG_2759

Hängbron över Dalälven.

Hängbron över Dalälven.

Från campingen i Älvkarleby kan man fortsätta sin vandring, 7 kilometer, längs älven som rinner ut i havet, vid Rullsands bad med härliga sandstränder. Om man sedan går några kilometer till, kommer man ut på Billudden. Udden som är Uppsalaåsens nordligaste del, försvinner längst därute, ned i havet.

Rullsands havsbad.

Rullsands havsbad.

Billudden, stentorg och havtorn.

Billudden, stentorg och havtorn.

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>