I väntan på tiggeriförbud

I Uppsala kan jag konstatera att flera av de ordinarie tiggarna inte ”arbetar” just nu. Kanske är de i sina hemländer på ”semester”. Istället sitter det ”vikarierande” tiggare lite varstans. Det hjälper alltså inte att det tillfälligt försvinner några. Det fylls bara på med nya personer. Alla Uppsalas affärer har minst en tiggare utanför sin entré. Trist nog möts restaurang- och cafégäster också av personer som ivrigt skakar sin mugg. Det är inte roligt att gå till en affär och det är definitivt inte trevligt att sitta vid en uteservering och äta en bit mat eller ta en fika.

Att ha personer i landet som har egna regler och bryter mot våra lagar fungerar inte heller. Olagliga bosättningar med husvagnar och tält finns lite varstans. Vissa husvagnar har flyttats runt i Uppsala i flera år. Skräp, matavfall och ibland avföring lämnar de efter sig. Uppsala kommun försöker med kommuninvånarnas gemensamma pengar att städa. Tyvärr hinns inte alltid detta med och därför är det en sanitär olägenhet som jag inte tror någon vill ha. Det finns också många exempel på att husvagnar ockuperar parkeringsplatser utan att erlägga avgifter. Lapplisor sätter parkeringsbot men detta ignoreras av de som bor i husvagnarna.  Tvångsflytt sker så småningom. Jag har också sett vid flertalet tillfällen som tiggare kört omkring med skraltiga bilar på gång- och cykelbanor. Ett exempel är längs Fyrisån där många Uppsalabor  cyklar och går i en rekreationsfylld omgivning. Det är inte trevligt och kan vara farligt när en bil med husvagnssläp kommer åkandes. Ekipaget med personer letar en ny bosättning i den vackra naturen.

Ett tiggeriförbud måste komma snart! Men i väntan på detta tycker jag att alla ska sluta stoppa pengar i tiggarmuggarna. Jag tror att allt färre människor ger pengar. Många har förstått att det inte håller i längden och löser inga problem, att  vara ”godhetsknarkare”  och försöka hjälpa de hitresta tiggarna.

Vi kan inte ha det så här i Sverige! De flesta av oss anser att ett tiggeriförbud måste komma. Inte är det värst bra reklam heller för vårt land när turister kommer hit och snubblar på tiggande människor och ser nedskräpade grönområden och parker. Genom ett nationellt tiggeriförbud, vilket Sverigedemokraterna förespråkat i många år,  försvinner problemen, om inte omedelbart så i vart fall så småningom. De hitresta tiggarna flyttar hem till sina respektive länder som tvingas att ta ansvar för sina medborgare!

IMG_0245

Olaglig bosättning intill Fyrisån.  Cykel- och gångbanan har använts för att frakta hit vagnarna.

 

.

Olaglig uppställning av husvagn

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>