Svensk sjukvård!

I slutet av 80-talet arbetade jag ett par år i sjukvården. En del av patienterna där jag tjänade mitt levebröd hade somatiska fel. Andra var psykiskt instabila och många var drabbade av demens. Det var en blandning av patienter även rent åldersmässigt. Jag och mina kollegor gjorde allt vi kunde för att alla patienter skulle ha det någorlunda drägligt. Men det pratades om kris och kris var det! Vårdplatserna var för få liksom personalen. Arbetspassen var också nedbrytande. Värst var det när vi arbetade så kallade delade turer. Vi började klockan 07 och slutade klockan 21. Mitt på dagen hade vi några timmars rast. Dessa dagar var det bara att glömma allt socialt liv och allt familjeliv.

Krisen i sjukvården eskalerar. Äldre på vårdboende får inte den omsorg de är i behov av. Cancerpatienter får vänta på vård alldeles för länge. Våra akutmottagningar är överfyllda och kötiderna blir bara längre och längre. Personer med psykiska besvär får inte hjälp. För gravida är det en onödig ängslan och ångest. Överfyllda förlossningsavdelningar möts en blivande moder av. På vissa platser har man lagt ned bb.

Alla som jobbar inom vården gör enorma insatser. Nu är det dags att satsa på personalen och se till att det blir bra villkor. De delade turerna måste tas bort. Vidareutbildning höjer statusen och därmed vill flera arbeta inom vården. Personalkrisen måste lösas först av allt om sjukvården ska bli bra. Det handlar alltså om att satsa av våra skattemedel. Dags att prioritera vården. Det borde vara allas angelägenhet. Det går inte längre att blunda för de enorma konsekvenser detta har.

Sverigedemokraternas politik är ett bra alternativ. kanske det enda alternativet, om du vill ha en bra sjukvård!

Jag är frisk! Tur är väl det.

                          Jag är frisk! Tur är väl det.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>