Skuleberget och Fäberget, Höga Kusten

I år blev det återigen en visit i Höga Kusten. Det var elfte sommaren i rad som jag vandrade upp till Skulebergets topp. Hela tiden sker en landhöjning på cirka 8 mm per år. Det var därför nästan en decimeter längre att gå i år för att nå toppen, jämfört med för elva år sedan. :)

Helt nyligen har en ny stig som startar vid Docksta friluftsby anlagts. Stigen, som alltså leder upp till Skulebergets topp, är cirka 2,5 kilometer och slingrar sig runt berget. En magnifik utsikt får man njuta av. På vissa ställen är det hyfsat brant så man härligt nog kan få upp flåset. Skuleberget är mitt favoritberg. Det finns flera olika stigar upp till toppen och det är en natur som jag aldrig kan se mig mätt på. Det är lättare att avstå sötsaker, som jag verkligen älskar, än att avstå en vandring på Skuleberget.

Jag hann också besöka mitt näst bästa berg, Fäberget intill Skoved. Fördelen med det berget är att det inte alls är lika frekventerat som Skuleberget. Jag har sällan träffat någon person på Fäberget trots att jag säkert vandrat upp närmare femtio gånger. Jag bodde flera somrar intill berget i flera veckor och vissa dagar gick jag upp och ned två gånger. På Fäberget kan man sitta och filosofera i en lugn atmosfär med en njutbar och vacker utsikt över havet.

På väg mot toppen, Skuleberget

På väg mot toppen, Skuleberget

IMG_0337

IMG_0509

På Skulebergets topp

 

Fäberget

Fäberget

Utsikt från Fäberget

Utsikt från Fäberget

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>