opinion live

I SVT:s ”Opinion live” den  2 november 2017, debatterades om lagen som tvingar kommuner att ta emot nyanlända migranter och ordna bostad till dem.

I hela Sverige är det en stor bostadsbrist. På vissa orter är situationen fullständigt kaosartad. Människor har stått i bostadskö under många år. Trots detta har regeringen från den 1 mars 2017 börjat att tvinga kommuner att ta emot asylsökande. Detta har fått till följd att kommuner använder skattepengar för att köpa upp bostadsrätter och villor som  erbjuds till nyanlända migranter. Stora summor läggs också på att bygga tillfälliga modulhus och baracker.

Det finns, förutom regeringen, personer som tycker att det är rätt att ge förtur till asylsökande på bostadsmarknaden. Detta framgick i ”Opinion live”. För mig är det helt obegripligt att våra egna medborgare får fortsätta att stå i kö för att få en bostad medans nyanlända migranter får ett boende direkt. Jag tycker att det är orättvist och jag är dessutom orolig för vad det kommer att innebära framöver när grupper ställs mot varandra på det här sättet. Risken är att vi kommer att få enorma konflikter.

Det borde vara så att samhället, i första hand, ska satsa på våra egna medborgare och ge våra ungdomar möjlighet till ett eget boende och därmed en bra start i livet. Jag har respekt för alla människors åsikter. Men jag förstår inte hur man tänker när svenska medborgare bortprioriteras.

Jag arbetar för ett rättvist samhälle. Det behövs en förändring på riktigt!

Jag arbetar för ett rättvist samhälle. Det behövs en förändring på riktigt!

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>