Högbo pay and ski

IMG_2515  I helgen, 4-5 november, var det säsongspremiär för skidåkning i Högbo. Den snö som översomrat (till skillnad mot övervintrat) under ett täcke av sågspån, lades ut på den 2100 meter långa banan som har kylslingor i marken. Högbo ”pay and ski” har funnits i många år nu. 200 kronor för ett dagkort kostar det. Om man åker mycket lönar det sig att köpa säsongskort för 2000 kronor. Med ”köp tidigt rabatt” är priset endast 1200 kronor för hela säsongen.

Det var väl inte de bästa förutsättningarna för skidåkning varken på lördagen eller söndagen. Runt 8-10 grader varmt och lite duggregn gjorde föret tungt och det blev lite sladdriga spår.  Men, som alltid, är det enormt vad duktiga de är i Högbo på att göra spår oavsett väderlek. Hundratals personer kämpade runt på slingan. Det var underbart att se och träffa så många glada personer. ”Nu är vi igång igen” och ”Visst är det otroligt roligt” hörde jag personer säga och strålade av livslust och lycka.

Nu hoppas jag att ”Kung Bore” kommer snart. Låt det bli vinter så skidåkning även kan ske på natursnö! Om det inte blir vackra vita flingor som dansar ned, så vill jag åtminstone ha lite kyla, så den konstgjorda snön i Högbo inte töar och regnar bort!

Högbo.

Snöflingor

 

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>