Skidåkning i Uppsala

IMG_1046Skidåkning i Uppsala funkar det. Jo, absolut! Kommunen har gjort ett utsökt arbete och ordnat ett spår på 500 meter. Det är ”konstsnö” i form av isskrap från Studenternas IP som lagts ut vid Kap-området. Att kunna åka längdskidor i Uppsala är en lyx. Ibland kommer det lite vitt guld från himlen. Men innan man hunnit valla skidorna har snön oftast tinat bort. Därför är det här iordninggjorda spåret verkligen välkommet.

Naturligtvis är vi Vasaloppsåkare överlyckliga över det här spåret. Det är den bästa julklappen som vi kunnat få. Men inte bara vana skidentusiaster stakar runt här. Eftersom det är platt krävs inte någon större åkskicklighet. Mindre vana motionärer och barn ska naturligtvis också känna sig välkomna. Alldeles utsökt är det att förbättra och träna teknik, stakning  samt balans i det här spåret.

 

IMG_1049

 

IMG_1042

Perfekt förbättring sedan ifjol. En bänk att sitta på vid ombyte, pjäxor och överdragskläder.

 

                      SVT Uppsala gjorde ett litet reportage när jag åkte idag. Kul, men det råkade bli fel namnskylt.IMG_1057

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>